I en ejektorpump, även kallad strålpump, skapas ett undertryck genom att en vätske- eller gasstråle expanderar i en ejektorkammare. Ejektor (vapen) – en mekanism som kastar ut patronhylsan ur geväret efter att skottet. Ejektorpump – skapar ett undertryck genom att en vätske- eller gasstråle.

Vad är en ejektor

Måste nu införskaffa ny, dock beslutsångest om jag ska välja "ny teknik" a’la djupvattenpump eller gamla skolan med ejektorpump? Har en äldre grundfospump (ejektor) som är sliten, kopplad till 150L gammal hydrofor. Jag har en 17 år gammal Grundfos pump med ejektor i mitt förråd. Vad är egentligen fördelarna med respektive lösning?

Kan någon ge mig tips på vad jag skall göra för att få detta att fungera? Denna uppfinning tycks ha förekommit på en del ånglok i utlandet,tydligen för att kunna elda med mindervärdiga kol. Du som redan vet vad du vill ha – här fyller du bara i artikelnr och antal av varje produkt. Vad finns det för vits med de två slangarna som bör isär och sedan. Efter att ha läst på lite sidor så verkar det vara en ejektorpump, vad jag.