Exempel: 2 liter bensin med 4 procent olja är då totalt 2 liter vätska varav 4 procent (=0,8 dl) utgörs av olja. Svar: En tvåtaktsmotor fungerar bra med en oljeinblandning på 3,. Jag häller i 2 deciliter olja i min 5-litersdunk varje gång jag tankar. Har köpt en 4 hk mercury-motor 2-takt till gummibåten. För att klara smörjningen i en 2-taktsmotorer skall bensinen ha en inblandning av 2-taktsolja. Hur mycket olja ska man ha i tanken för 4-takt?

BryggSnack › Båtar › MotorbåtSnackCachadLiknande27 juni 2007 – 8 inlägg – ‎6 författare2-takt Olja – postad i MotorbåtSnack: Hej ! Till min 40 hk Nissan (och 28 Yamaha) 2-takt så har jag blandat ca 4 dl olja. TvåtaktsmotorCachadLiknandeEn tvåtaktsmotor är en kolvmotor, av utförandet ottomotor eller dieselmotor, som.

Oljeblandning 2 takt

Mer olja ger snålare blandning om jag minns rätt. Undrar hur många procent olja ska de blandas i bensinen, jag har haft för mig att de är. Quaker State har en tvåtaktsguide nånstans. När du kör orginal så ska moppen ha 2% olja och det brukar dom flesta olja pumpar ge, men ju mera du trimmar ju mera olja måste du ha, det går att tillsätta.