Svar på vanliga frågor – Belopp och procentsater – Bilavdrag. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Svar på vanliga frågor: Jag reser en del i tjänsten.

Milkostnad bil skatteverket

Vilka regler gäller för de kostnadsersättningar som jag får av min arbetsgivare? När en anställd för privat bruk använder bil som får disponeras på grund av anställning eller uppdrag, så uppkommer en skattepliktig förmån. Svar på vanliga frågor: Jag använder en bil i min näringsverksamhet. Vilka kostnader för bilen kan jag dra av? Bilförmånsberäkning – Här kan du söka förmånsvärdet för den bil som du vill beräkna, antingen via bilmärket eller via modellkoden.

Det behöver man inte räkna ut det har skatteverket bestämt. Hur räknar man ut avdraget i deklarationen? Jag har försökt läsa lite på Skatteverkets hemsida men blir osäker. Här får du även veta hur du gör avdrag för tjänsteresor med egen bil samt. Skatteverket brukar räkna med att det tar en minut att gå 100 meter. Jag åker i min privata bil och betalar varenda liter.

Edit: Kan tillägga att jag även skickat in samma fråga till skatteverket.

Milkostnad bil skatteverket