Här nedan ser du ett enkelt träningsprogram utan vikter. Ducka under stången och placera den på övre ryggen eller axlarna. Jag kan inte göra ordentliga knäböj utan att ryggen faller framåt.

Knäböj utan stång

Börja med en tom stång och öva i flera set för att se hur det går. En annan grej: när jag gör knäböj utan vikter så går det rätt bra om jag gör. Det går ingenting fast knäna går lite förbi tårna sett uppifrån, utan det. Viktstång på axlarna är ett av de allra bästa sätten att träna knäböj på.

Om det blir för tungt att använda vikter går det att utföra knäböj utan vikter eller stång. Skivstång, vikter och hantlar kan bytas ut mot medicinboll eller sandsäck. Gymmar på sats i märsta och där finns det bara smithmaskiner som jag kan knäböja på.

Knäböj utan stång

Självklart finns det bänkpress stång jag kan köra med. Kan man få till ett bra benpass UTAN maskiner? Hur många knäböj utan extravikt klarar ni?

Jag hade sett honom göra hyfsat djupa knäböj med bara stången. Om du börjar lära dig OL-böj med stången högt så kommer du bli. Se till att böja knäna maximalt genom att göra knäböj utan vikt och gå upp.